dinsdag 14 juli 2020

Coronavirus

Aanvullende Coronamaatregelen op campings, vakantieparken en andere recreatielocaties in Gelderland-Zuid

vrijdag 3 april 2020

Gemeenschappelijke was-, toilet- en douchevoorzieningen op campings, vakantieparken, jachthavens en andere recreatielocaties moeten vanaf 2 april 2020 gesloten zijn. Deze maatregel is onderdeel van de aanvullende Coronamaatregelen van het Kabinet. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft vandaag alle eigenaren van dergelijke voorzieningen hierover per brief geïnformeerd. Accommodaties die zijn voorzien van eigen sanitaire voorzieningen zijn wel toegestaan.

Voor recreatiegelegenheden waar kampeermiddelen of accommodaties geen eigen sanitaire voorzieningen hebben, betekent dit dat zij geen gasten kunnen ontvangen en/of kunnen laten overnachten. De maatregel geldt voor alle campings en recreatieparken in Nederland, in ieder geval tot en met 28 april 2020.

De maatregel staat beschreven in de noodverordening van Gelderland-Zuid.

Daarnaast blijft het landelijke advies gelden:
- blijf zoveel mogelijk thuis. Thuis is in dit geval het kampeermiddel of de accommodatie;
- maximaal met 3 mensen bijeen (uitgezonderd gezinnen) én
- houd 1,5 meter afstand.

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

Op de website van het RIVM vindt u:

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

lk klein.png

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel