vrijdag 30 oktober 2020

Coronavirus

Extra maatregelen in Gelderland-Zuid

vrijdag 25 september 2020

Het aantal besmettingen in de regio loopt hard op. Dat betekent dat we snel moeten ingrijpen. De Veiligheidsregio Gelderland-Zuid heeft samen met 7 andere veiligheidsregio’s van het rijk de aanwijzing gekregen tot ‘zorgelijke’ regio. Net als vorige week de 6 veiligheidsregio’s in het westen van het land. Deze zorgelijke regio’s  nemen extra maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en kwetsbare groepen te beschermen. 

Voorzitter Hubert Bruls: "De besmettingen lopen op. We moeten nu maatregelen nemen. We hebben het zelf in de hand om het virus af te remmen: als we ons allemaal aan de basisregels houden, zullen maatregelen uiteindelijk ook niet meer nodig zijn."

Extra maatregelen
Dit zijn de extra maatregelen die vanaf zondag 18:00 ook in Gelderland-Zuid gelden:
 

Horeca

  • Vanaf 0.00 uur ’s nachts geen nieuwe bezoekers.
  • Vanaf 0.00 uur s nachts gaat de muziek uit.
  • Vanaf uiterlijk  1.00 uur dicht.
  • Afhaalrestaurants sluiten uiterlijk 2.00 uur (geen verkoop van alcohol na 1.00 uur).

Samenkomsten 

  • Geen gezelschappen van meer dan 50 personen zowel binnen als buiten (uitzonderingen voor scholen, uitvaarten, religieuze bijeenkomsten, etc kijk voor de uitzonderingen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus).
  • Meldplicht voor organisaties bij samenkomsten met meer dan 50 personen (kijk voor de uitzonderingen op www.rijksoverheid.nl/coronavirus). Het formulier vindt u op www.vrgz.nl.
  • Bij bezoek thuis geldt maximaal 6 personen.

Vragen en Antwoorden 

De nieuwe maatregelen leiden ongetwijfeld ook tot vragen. We hebben een aantal vragen met antwoorden al op een rij gezet. Die vindt u in deze pdf.

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

 

Vragen?

Ga naar www.rijksoverheid.nl

 

Gemeenten in Gelderland-Zuid

 

Overzichtkaart Gelderland Zuid

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel.

 

Actuele informatie van het RIVM

 

Op de website van het RIVM vindt u:

actuele informatie
algemene informatie
vragen en antwoorden

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

 

Eenvoudige uitleg


steffie.png 

Alleen samen

 

Alleen samen video screenshot