vrijdag 30 oktober 2020

Coronavirus

Gedeeltelijke lockdown om besmettingen terug te dringen

dinsdag 13 oktober 2020

Dinsdag 13 oktober was er weer een landelijke persconferentie van minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge. In deze persconferentie zijn landelijke maatregelen aangekondigd. Deze strengere maatregelen zijn nodig om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen van het coronavirus daalt. Dit doen we door op die plaatsen in te grijpen waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. Door het aantal contactmomenten en reisbewegingen te beperken, mensen te ondersteunen bij het kunnen naleven van de basisregels en striktere handhaving. De landelijke maatregelen gelden vanaf woensdag 14 oktober 22.00 uur en zijn in elk geval de komende twee weken van kracht. 

Bekijk het nieuwsbericht naar aanleiding van de persconferentie op de website van de Rijksoverheid

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

 

Vragen?

Ga naar www.rijksoverheid.nl

 

Gemeenten in Gelderland-Zuid

 

Overzichtkaart Gelderland Zuid

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel.

 

Actuele informatie van het RIVM

 

Op de website van het RIVM vindt u:

actuele informatie
algemene informatie
vragen en antwoorden

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

 

Eenvoudige uitleg


steffie.png 

Alleen samen

 

Alleen samen video screenshot