dinsdag 14 juli 2020

Coronavirus

Gedoogafspraken voor alcoholhoudende dranken

donderdag 30 april 2020

De 14 burgemeesters van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid hebben donderdag 30 april in hun vergadering afgesproken hoe om te gaan met het verstrekken van alcohol vanuit horeca-inrichtingen gedurende de coronacrisis.

In principe is het afhalen en bezorgen van alcohol vanuit de Drank- en Horecawet (DHW) verboden. De burgemeesters hebben nu afgesproken het bezorgen van alcohol vanuit horeca naar particulieren te gedogen, het afhalen niet.

De burgemeesters gaan ervan uit dat ondernemers zelf kijken naar de mogelijkheden die er zijn binnen de DHW. Bijvoorbeeld verkoop vanuit een webshop of winkelpand. Daarnaast gaan de burgemeester nu gedogen dat alcohol bezorgd wordt. Het afhalen in een horecagelegenheid wordt niet gedoogd; dat is ook niet gebeurd in onze regio. 

Voorzitter Bruls is tevreden met de afspraak: ‘Ondernemers kunnen binnen de wet al eigen initiatieven ontplooien. Door daarnaast het bezorgen te gedogen, laten wij zien oog te hebben voor hun belangen in deze moeilijke tijd.’

Deze afspraak geldt zolang de noodverordening van kracht is.

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

Op de website van het RIVM vindt u:

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

lk klein.png

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel