maandag 30 november 2020

Coronavirus

Kleine aanpassing Noodverordening Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

zaterdag 7 november 2020

De voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls, heeft op 7 november 2020 de Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid aangepast en vastgesteld. Deze treedt per direct in werking.

De wijziging wordt doorgevoerd omdat de Tweede Kamer instemde met de motie om buurthuizen en bibliotheken in elk geval ten dele open te houden vanwege de belangrijke maatschappelijke functie van die instellingen. Vanaf heden mogen op afspraak activiteiten gericht op individuele maatschappelijke ondersteuning van kwetsbare groepen plaatsvinden in buurt- of dorpshuis dan wel wijkcentra. Daarnaast mag een bibliotheek worden opengesteld als afhaalfunctie of als locatie voor georganiseerde en besloten huiswerkbegeleiding.

De meeste actuele Noodverordening Veiligheidsregio Gelderland-Zuid is hier te vinden.

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

 

Vragen?

Ga naar www.rijksoverheid.nl

 

Gemeenten in Gelderland-Zuid

 

Overzichtkaart Gelderland Zuid

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel.

 

Actuele informatie van het RIVM

 

Op de website van het RIVM vindt u:

actuele informatie
algemene informatie
vragen en antwoorden

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

 

Eenvoudige uitleg


steffie.png 

Alleen samen

 

Alleen samen video screenshot