woensdag 20 januari 2021

Coronavirus

NL Alert: Houd afstand

zondag 22 maart 2020

Op zondag 22 maart is een NL Alert verstuurd met de oproep om de instructies van de Rijksoverheid op te volgen en 1,5 meter afstand te houden. Ben u ziek of verkouden? Blijf thuis. Bescherm uzelf en de mensen om u heen.

Voorzitter van de Veiligheidsregio de heer Bruls: "Vandaag een zondag en mooi weer. Begrijpelijk dat iedereen er even op uit wil gaan. Overal waar u komt geldt: houd afstand tot elkaar. Wanneer we hier te weinig gehoor aan geven, lopen we allemaal risico. Risico voor onze gezondheid en risico op verdergaande maatregelen. Ik zie jammer genoeg nog te vaak dat er te weinig afstand gehouden wordt. Onze medewerkers zullen mensen er dringend op aanspreken vandaag. Waar mogelijk kan er vanaf nu ook bekeurd worden bij het ongeoorloofd betreden van sportterreinen. Ik overweeg daarnaast een samenscholingsverbod in te stellen wanneer een en ander niet verandert. Onthoud daarom: We werken allemaal in de zorg momenteel.

Voor ieders bestwil nogmaals het zeer dringende verzoek: houd afstand en volg aanwijzingen op!"

Houd afstand

Meer weten over NL Alert? Kijk dan op de website van Veiligheidsregio Gelderland-Zuid -> www.vrgz.nl 

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

 

Vragen?

Ga naar www.rijksoverheid.nl

 

Gemeenten in Gelderland-Zuid

 

Overzichtkaart Gelderland Zuid

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel.

 

Actuele informatie van het RIVM

 

Op de website van het RIVM vindt u:

actuele informatie
algemene informatie
vragen en antwoorden

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

 

Eenvoudige uitleg


steffie.png 

Alleen samen

 

Alleen samen video screenshot