dinsdag 14 juli 2020

Coronavirus

Veiligheidsregio Gelderland Zuid past noodverordening aan

woensdag 1 april 2020

Vanaf vandaag geldt in het gebied van de Veiligheidsregio Gelderland Zuid een aangepaste noodverordening. De vorige verordening van 26 maart komt daarmee te vervallen. De noodverordening is geactualiseerd en vastgesteld door de voorzitter van de Veiligheidsregio Gelderland-Zuid, drs. H.M.F. Bruls.

Wat is aangepast?

Vakantieparken en campings in Gelderland Zuid mogen open blijven. Alle gemeenschappelijke ruimtes moeten wel worden gesloten.  Deze regel geldt voor alle vakantieparken en campings in de regio, tenzij een vakantiepark of camping nadrukkelijk door de voorzitter van de veiligheidsregio wordt aangewezen als een verboden gebied.

Wat betekent dat?

Alleen recreatieobjecten met eigen sanitaire voorzieningen zijn toegestaan als de eigenaren en huurders de algemene voorschriften m.b.t. groepsvorming en 1,5 meter afstand opvolgen.  Dat zijn bijvoorbeeld vakantiehuisjes, stacaravans of campers.  Kampeerders kunnen geen gebruik maken van de sanitaire voorzieningen op het park of de camping.

Klik hier voor de Noodverordening COVD-19 Veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Verder heeft de aangepaste noodverordening geleid tot een aanwijzingsbesluit Toezichthouders Noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Gelderland-Zuid

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

Op de website van het RIVM vindt u:

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

lk klein.png

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel