zaterdag 26 september 2020

Coronavirus

Vragen en antwoorden over kinderen en corona

maandag 30 maart 2020

Hoe leg je kinderen uit wat er aan de hand is?

Op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie staan adviezen en informatie van verschillende experts en organisaties op een rij.

Hoe praat je met kinderen over de impact van het virus, bijvoorbeeld als zij angstig zijn of autisme hebben?

Op de website van het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie staan adviezen en informatie van verschillende experts en organisaties op een rij.

Wat kan ik doen als de spanningen thuis oplopen? 

Op de website van het Nederlands Jeugdinstituut vindt u tips over wat u kunt doen als de spanningen oplopen. 

Thuisblijven, maar wat als dat niet goed gaat?
Er zijn kinderen die zich thuis niet zo veilig voelen. Deze kinderen kunnen we nu niet via school of op andere plekken in de gaten houden. Voor sommige gezinnen is het zwaar om ineens veel samen thuis te zijn. De druk kan dan te hoog oplopen. 

Heb jij zorgen over een gezin in jouw buurt? Of heb je zelf te maken met huiselijk geweld in je gezin? Bel dan naar Veilig Thuis via 0800-2000. 

Kinderen die het thuis moeilijk hebben of waar het thuis onveilig is, kunnen in Gelderland-Zuid terecht op scholen en kinderopvang. Net als kinderen van ouders met een vitaal beroep. We zijn daar erg blij mee en trots op alle leraren en begeleiders.

Advies

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen gelden op dit moment verschillende landelijke maatregelen. De belangrijkste is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen. Bescherm hiermee uzelf en anderen om u heen. 

Informatie

0800-1351

 

Gemeenten in Gelderland-Zuid

 

Overzichtkaart Gelderland Zuid

De 14 gemeenten van Gelderland-Zuid zijn: Beuningen, Buren, Culemborg, Druten, Berg en Dal, Heumen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Nijmegen, Tiel, West Maas en Waal, West Betuwe, Wijchen en Zaltbommel.

 

Actuele informatie van het RIVM

 

Op de website van het RIVM vindt u:

actuele informatie
algemene informatie
vragen en antwoorden

Information in English on COVID-19 is available on the website of the RIVM.

 

Eenvoudige uitleg


steffie.png 

Alleen samen

 

Alleen samen video screenshot